Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
9,84

 

Συνέντευξη παραχώρησε χθες Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 ο βουλευτής κ. Ν. Σηφουνάκης στην εκπομπή «Μην πυροβολείτε την πολιτική» και στο δημοσιογράφο Βασίλη Πάικο  στον ρ/σ ΑΘΗΝΑ 9,84.


Ο κ. Σηφουνάκης, αναφερόμενος στην ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε την προηγούμενη Παρασκευή η Κυβέρνηση, τόνισε ότι «η διαδικασία αυτή δεν σχετίζεται με τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας». 

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, άσκησε κριτική στην ηγεσία του, καθώς, όπως είπε, «το δόγμα ότι με την ανάκαμψη της χώρας θα ανακάμψει και το κόμμα δεν επαληθεύεται» και χαρακτήρισε λανθασμένη τη στρατηγική που ακολουθείται. 

Ο κ. Σηφουνάκης επεσήμανε ότι θα πρέπει να προηγηθεί συνέδριο του ΠΑΣΟΚ «το οποίο θα αποφασίσει για την όποια στο εξής πορεία της παράταξης» και τόνισε ότι «κανείς δεν έχει την εξουσιοδότηση να προχωρήσει στη δημιουργία ενός άλλου χώρου, χωρίς να υπάρχει απόφαση συλλογικά του χώρου που υφίσταται», ενώ αναφερόμενος στην επιχειρούμενη ανασύσταση του χώρου της Κεντροαριστεράς σημείωσε ότι «το εγχείρημα της Ελιάς, όπως και αυτό των 58 πριν, εκ του αποτελέσματος επιβεβαίωσε τις τότε ενστάσεις μου ότι πολιτικοί σχεδιασμοί χωρίς στόχευση είναι θνησιγενείς» συμπληρώνοντας με έμφαση ότι «κατεβήκαμε στις Ευρωεκλογές χωρίς να γνωρίζει κανείς ποιος ήταν επικεφαλής της Ελιάς». Η διεύρυνση του χώρου μας, κατέληξε ο κ. Σηφουνάκης «θα πρέπει να αγκαλιάζει τους πάντες, στη βάση συγκεκριμένων πολιτικών και θέσεων, και να εμπλέκει κοινωνικές κινήσεις ή πρόσωπα με αντίκτυπο στην κοινωνία και στην πλειοψηφία των πολιτών, οι οποίοι αισθάνονται πολιτικά ανενεργοί, ενώ αντιλαμβάνονται την ανάγκη ρήξεων και ενδυνάμωσης του χώρου, που υπερβαίνει τους ακραίους δογματισμούς ένθεν και κείθεν».